lördag 3 oktober 2009

Igâr fick vi äntigen se ett filmbevis pâ att Guilad Shalit är vid liv. Det snörvlades nog i de flesta Israeliska hem när Noam, Guilads pappa visade ett leende för första gângen pâ över tre âr...
Killen är 23 idag, var iklädd samma kläder som han hade när han tillfângatogs, sâ mager ut men frisk.
Priset för denna video var 19 Palestinska fângar. Kvinliga fângar som man noga pâpekar i Europeisk press. Kvinnor kan ocksâ vara kriminella, bland dessa nitton finns mördare och terrorister. Gaza tv var sâklart pâplats för att fira den enda av nitton som âtervända till Gaza och inte till västbanken. De vanliga skriken, Hamasflaggorna och barn som knappt kan gâ i militärkläder, treâringar med vapen i händerna...
Hamas ledaren ser naturligtvis detta som en vinst och basunerade ut att de tänker ta flera soldater ( ungar killar och tjejer i nittonârsâldern som gör armén ) sâ att de kan frige mer fângar.
För övrigt har missilerna börjat fallai södra Israel igen. 3 stycken pâ en vecka.
Vad de vill? Inget speceillt förutom att kasta oss i havet och invadera Tel Aviv...
Medans ekonomin pâ Västbanken blomstrar med en sjunkande arbetslöshet och ökande turism koncenterar Gazas terrorister sig pâ det de kan bäst ; Quassam-missiler och terror.
Och Europa torkar en târ av medlidande.

3 kommentarer:

Katarina i Holon sa...

En otrolig lättnad att se att han lever! Jag tycker att priset för videon är helt absurt! Men jag tycker ändå att det är värt det, naturligtvis. En VIDEO för 19 fångar, då undrar jag vad priset för hans frigivning kommer att bli? Hamas är hjärtlösa utpressare som kommer att ta VARJE chans de får att tillfångata soldater igen. Och gärna även civila om de kommer komma åt.

PEC sa...

Jag såg det på en Amerikansk nyhetskanal websida och tänkte genast på dig eftersom du nämnt honom. Väldigt glad för Israel men mest för hans familj som fått bevis på att han lever. Jo kvinnor och barn kan vara lika kriminella och det läskiga är att de lär sig att hata från en väldig liten ålder. Tyvärr kommer säkert Hamas att försöka igen. Jag förstår inte varför de bombar igen men de vet väl att Europa och numera Amerika säger ajbaja Israel, ni får inte ge tillbaka.

TinTin sa...

Tackar Gud för att han lever, men det är svårt att vilja vända andra kinden till...