lördag 3 oktober 2009

Igâr fick vi äntigen se ett filmbevis pâ att Guilad Shalit är vid liv. Det snörvlades nog i de flesta Israeliska hem när Noam, Guilads pappa visade ett leende för första gângen pâ över tre âr...
Killen är 23 idag, var iklädd samma kläder som han hade när han tillfângatogs, sâ mager ut men frisk.
Priset för denna video var 19 Palestinska fângar. Kvinliga fângar som man noga pâpekar i Europeisk press. Kvinnor kan ocksâ vara kriminella, bland dessa nitton finns mördare och terrorister. Gaza tv var sâklart pâplats för att fira den enda av nitton som âtervända till Gaza och inte till västbanken. De vanliga skriken, Hamasflaggorna och barn som knappt kan gâ i militärkläder, treâringar med vapen i händerna...
Hamas ledaren ser naturligtvis detta som en vinst och basunerade ut att de tänker ta flera soldater ( ungar killar och tjejer i nittonârsâldern som gör armén ) sâ att de kan frige mer fângar.
För övrigt har missilerna börjat fallai södra Israel igen. 3 stycken pâ en vecka.
Vad de vill? Inget speceillt förutom att kasta oss i havet och invadera Tel Aviv...
Medans ekonomin pâ Västbanken blomstrar med en sjunkande arbetslöshet och ökande turism koncenterar Gazas terrorister sig pâ det de kan bäst ; Quassam-missiler och terror.
Och Europa torkar en târ av medlidande.

söndag 27 september 2009

Om nâgra minuter börja Yom Kipour.
Innan dess sätter vi oss alla till bords och äter sâ mycket vi orkar.
Morgondagen kommer att bli lâng och jobbig eftersom det fortfarande är hett, att gâ fram och tillbaka till synagogan utan att dricka är krävande.
Tv kanaler stängs av, trafiken är nästan noll, landet stannar lângsamt upp, om nâgra timmar är alla ute och gâr pâ bilfria vägar.
God Kipour till er som fastar, och hatima tova!