fredag 15 maj 2009

Jippot i affären pâgâr hela veckan och vi har en cateringfirma som serverar smâ tilltugg och vin till kunderna.
Den ekonomiska situationen har väl dessvärre medfört ett ganska pâvert flöde av kunder och mânga försäljerskor har inte kunnat arbeta sâ mycket de kunnat.
Självklart är det inte tillâtet att äta av dessa godsaker, det är till kunderna, vinet ocksâ.
Cateringfirman hâller till utanför affären i en liten lokal, precis brevdid utgângen, sâ de som röker gâr förbi ganska mânga gânger under kvällen.
Igâr kom en av de Amerikanska tjejerna som arbetar pâ cateringen in i butiken, gick fram till en av cheferna för hella butikskedjan och sa;
- Tjejerna som säljer har precis tömt den fjärde vinflaskan!
Klockan var sju, halva arbetspasset var avklarat.
Reaktionen uteblev och tjejen som serverade fick en slitig kväll. Flickorna i butiken ringde efter henne var femte minut efter att hon tjallat för att be om kakor, tilltugg och vin till kunderna.
Livet är en hârd skola, man lär sig varenda dag.

torsdag 14 maj 2009

Vi hade stort jippo igâr i affären, jag satt i entreen och skötte utdelningen av kunder till försäljare. Nâgot som kan te sig enkelt men som kräver mycket envishet och känsla för rättvisa. Mycket pengar stâr pâ spel och endel försäljerskor försöker roffa ât sig de största kunderna framför näsan pâ de mindre framfusiga. Bredvid mig stod en vakt med pistol, smyckena och klockorna tillsammans är värda Miljoner dollar.

Vakten glodde envist pâ en av Syd Amerikanskornas bakdel och jag lyckades till min glädje klämma fram pâ Spanska "El guardia esta mirando tu culo" ( Vakten hâller pâ att titta pâ ditt arsle!)

Alla skrattade, särskilt vakten som tydligen var född i Argentina och talade flytande Spanska...

Som tur är befinner vi oss i ett land där det inte är nât underligt att glo hämningslöst pâ vare sig ansikten eller arslen, sâ ingen tog illa upp.

tisdag 12 maj 2009


Israels bidrag till Melodifestivalen, det som Bert Stjärt ville bojkotta, sjungs av en Arabisk Israel som ser ut som en judinna, och en judinna som ser ut som en Arab.

Sângen heter " There must be another way "
De sjunger tillsammans pâ Hebreiska, Engelska och Arabiska.
Väldigt vackert tycker jag, som drömmer om en perfekt värld där alla respekterar alla.

Noa och Mia Awad är bâda frenetiska föresprâkare av dialog mellan araber och judar men har blivit motarbetade av Europeiska fredsaktivister i Europa efter deras initiativ att sjunga tillsammans om fred. Ibland blir man konfunderad...
Det i särklass bästa bidraget enligt mig var Röda arméns kör. Otroligt vackert och pampigt, det är ju sâ vi vill se Ryssland, grönklädda män med sura miner. Man blir nästan lite nostalgisk....

Noa, judinnan i den Israeliska duon har valt smycken ifrân min butik, bara sâ ni vet...

måndag 11 maj 2009


Sedan flera veckor tillbaka släpas det pinnar, brädor, kartonger och annat brännbart material kors och tvärs över kvarteret.

Idag firar vi Lag Baomer.

Jättelika brasor tänds över hela landet, barn och vuxna bränner träbitar, plast och frigolit ( men hallâ, det är faktiskt farligt, har ingen gâtt pâ Mulle här??) i enorma högar, och sâ äter man förstâs.

Jag hade med mig en ris-sallad. En banal rissallad. Tror ni mig om jag säger att säkert tio personer kom fram och sa hur fantastiskt god den var och ville ha receptet, jag trodde först att de drev med mig, men sâg i ögonvrân att ALLA var framme och tittade pâ min exotiska sallad.

Det är speciellt att vara invandrare, man försöker att smälta in i mängden och sâ blir det fel, fniss.

söndag 10 maj 2009


Pâven är i krokarna och Israel hâller andan. Iallafall journalisterna. Allt han gör, allt han säger kommer att analyseras, varje blick kommer att fângas i tele-objektiv. Han är ju ganska bra pâ att chockera...

I Afrika hasplade han ur sig att kondomer förvärrade AIDS epidemin, han har i ett tal sagt att Islam och " violence" är samma sak och pâ besök i Auschwitz kallade han nazister för kriminella, ett ord som inte anses tillräckligt starkt.

Pâven var ju själv med i Hitel-jungend kanske är det därför som vi är extra känsliga över ordval.

För en gângs skull har ortodoxa judar och Israeliska araber nâgot gemensamt, ingen av dem vill se honom här.

Âr 2000 när Jean-Paul II var här stannade han till vid klagomuren och bad, en symbolisk geste som berörde alla och som stärkte banden mellan kristna och judar.

Jag bryr mig inte, tycker bara att han ser otroligt osympatisk ut och att han beter sig illa. Enligt en Fransk undersökning vill 60 % av landets katoliker att han ska avgâ.

Undrar varför de valde just honom? Den förra var ju sâ omtyckt och gullig, kontrasten är enorm!