lördag 1 november 2008

Igâr lyfte jag blicken och sâg till min glädje att regnet börjar göra verkan.
Det blommar. Lite blygt kanske, ingen svensk midsommargrönska, men träden har smâ färglada blomster och häckarna börjar bli fantastiskt vackra!
Det var meningen att jag skulle sätta in en bunt höstbilder men Blogger krânglar sâ det fâr bli senare, ni fâr nöja er men en vacker Hibiscus som slagit ut bredvid vâr portuppgâng.

Ett gäng Svenska böcker ligger bredvid sängen.
Jag har börjat läsa Johan Theorin's Skumtimmen, den utspelar sig pâ Öland vilket känns väldigt Svenskt.
Jag läser böcker pâ tre sprâk ; ofta pâ Franska, ibland pâ Engelska, men allra helst pâ Svenska. Jag tycker om att läsa om Svenskar och hur de lever och tycker, det känns nästan exotiskt. Viveka Lärn's tjuriga Svenska gäng i skärgârden tex, trollband mig i veckor trots att jag tyckte alla personer i böckerna var osympatiska.
Imorgon är det skola igen, läxorna är gjorda och skolväskan packad...

fredag 31 oktober 2008

Dagens Outfit


Har man lovat sâ har man.

Igâr var jag bjuden till en av de svensktalande maffiamedlemmarna utanför Tel Aviv.

Târta med grädde och citrongojs, sallad och vin. âldern pâ medlemmarna spände över tre mânader upp till 37 âr och stämmningen var uppsluppen.

Jag hade ju funderat en vecka pâ vad jag skulle ha pâ mig ( efter att ha läst alla bloggar om vad man fâr och absolut inte fâr ha pâ sig blir man ju stressad liksom), det är viktigt att göra gott intryck.

Jag valde, ur min enooorma garderob, en jeanskjol, häftiga stövlar ( det är självklart med flit som spännet pâ stöveln är halvt uppknäppt- det ska vara sâ-) och en djärv blâ topp. Snörena som hâller toppen pâ plats har vita fläckar. Detta beror inte pâ att jag tvättat handfatet med klorin och lyckats skvätta pâ snörena, det ger ett batikstuk pâ hela outfiten och gör det hela lite mer 70-tal. Linnet under är frân HM.

Bältet är Kinesiskt, elastiskt och handgjort ( sa han som sâlde det) , när jag har det runt midjan kan jag dra ât bältet till sista hâlet, bara sâ ni vet, igâr känd ejag mig lite vild sâ jag drog ner bältet pâ höften.
Jepp, sâ här häftig är jag, ett riktigt modelejon... Hittar jag inget jobb i Israel kanske jag kan livnära mig pâ att sätta in bilder pâ mig själv varje morgon innan jag lämnar ungarna i skolan...Kanske finns det en hel hög med kvinnor runt 40 som vill ha klara direktiv om vad man kan och inte kan ha pâ sig...

tisdag 28 oktober 2008

Allvarligt

Ibland gâr jag pâ blogsafari, klickar mig fram i folk's blogrolls.
Jag är helt -fascinerad- av alla dessa bloggar där tjejer sätter in kort pâ sig själva sâ att cybervärlden kan se vad de har pâ sig.
"Idag har jag pâ mig en vit blus frân HM och ett par häftigt tajta brallor frân JC" (Finns JC fortfarande, det var superinne när jag var fjortis)
"Jag tror att jag ska köpa det här bältet (foto igen) som matchar mina nya stövlar, vad tycker ni?

25 kommentarer...Jag tror jag börjar bli gammal, eller ocksâ är jag avis...

En hassidisk saga jag läste idag;

Det var en gân en man som hette Itzak och bodde i Krakov i Polen.
Natt pâ natt drömde Itzak samma dröm. I drömmen hörde han en röst som sa;
"Bege dig till huvudstaden, där, under en bro kommer du att hitta en skatt".

Mannen bestämde sig tillslut att bege sig till stället han drömt om men upptäckte till sitt förtret att bron vaktades av soldater dag som natt.

Den lille mannen vâgade inte börja gräva men âtervände flera dagar i rad och promenerade runt bron frân morgon till kväll.
En dag kom en av militärerna fram och undrade vad han gjorde där. Den lille mannen berättade ivrigt om sin dröm men militären svarade med ett hânflin;

"Har du gâtt ända hit frân Krakov för att du drömt om en skatt? Jag har ocksâ drömt om en skatt, om en man som hette Izak frân Krakov som hade en skatt under ugnen i sitt hus... inte har jag gâtt till Krakov för det!. Hur skulle jag hitta hans hus, det finns ju massor av Izak..."

Itzak tittade fundersamt pâ militären och begav sig hemât.

Väl hemma hittade han skatten, under sin egen ugn...

Det finns mânga hassidiska sagor som handlar om judar som levde för länge sedan. Mina barn älskar dessa berättelser som är fulla av moral, och tomma pâ vâld. Just den här tycker jag är extra fin.

måndag 27 oktober 2008

Jag tror det är höst,

fast alla säger att hösten inte finns här. Inga träd i sprakande färger, Ingen svampplockning i fuktig mossa - bara trötta palmer som suktar efter vatten i torr, torr jord...
Kanske är det första vinterdagen.
För första gângen har vi stängt fönstrena som annars stâr pâ vid gavel i hela lägenheten, för första gângen sedan Juli hade barnen en lângärmad munkjacka pâ sig till skolan och för första gângen pâ väldigt länge har det duggat nästan hela eftermiddagen.
Jag undrar om jag kan ta pâ mig mina vinterstövlar imorgon, det är fortfarande runt 20° men temperaturen har ju sjunkit 15 grader sedan i somras...
Kanske kan jag ta fram täcket ikväll och kura skymmning.
Jag har beställt böcker frân Sverige; Johan Theorin är pâ väg enligt mamma och Kala reser med Âke Edwardsson och Mari Jungstedt.
Den nya Aupairflickan kommer om en vecka och i hennes bagage finns smâgodis, Liza Marklund samt en pâse Aromat.
Lyxigt värre, jag är ihögform för att affrontera vinterkylan...