torsdag 26 november 2009


Okej, för alla som inte redan visste det kan jag berätta att det är alldeles för mycket att arbeta 9 timmar per dag när man har barn. Jag, en kuvad kvinna i Mellanöstern, tycker det borde vara lag pâ att alla av kvinlig kön arbetar max 6 timmar per dag.

Allvarligt. Jag hinner inte njuta!!!
Aupairflickan är pâ blixtvisit i Sverige. Jag har nu pâ morgonen lagat lunch, hängt tvätt, bäddat och skakat alla sängar, tömt diskmaskinen, jort frukost och mellanmâl till barnen, klätt barnen, gjort min egen lunchlâda...
Kan nâgon förklara var njutningen är att göra karriär?

7 kommentarer:

Alaska sa...

Ja, du har rätt. Det är omöjligt att göra karriär och vara en superförälder samtidigt. Men i Svedala har vi i alla fall lagad skollunch och kan gå kl. 4 med hänvisning till att vi måste hämta på dagis/skola. Papporna också! En stor fördel med det här landet... Nackdelarna kan vi ta nån annan gång ! ; )
May the force be with you.

annai sa...

Självförverkligande eller magsårsförverkligande???
Det vet du väl att kvinnor mår sååå dåligt av att vara hemma med barnen...*ironi*

Vad gäller arbets/familje- balansen så måste man kompromissa och prioritera på det sätt som passar just ens egen familjesituation. Det finns inget universellt rätt eller fel. Man får kämpa på och lita på sina egna val.

(PS. Om du är kuvad så är jag påven!!! asg)

Katarina i Holon sa...

Håller helt med dig om att 9 timmar per dag är alldeles för mycket. Jag som aldrig har haft en aupairflicka har varje dag skött allt hemma och känner mig nu helt utarbetad. Hur kul är det liksom att somna varje fredag kväll kl halv 9 i soffan av att man är så trött. Du har i alla fall två dagar i rad ledigt, det har jag inte haft på ett år. Men nu äntligen är det slut på slaveriet!! En dag kvar!! Jag vill jobba högst 6 timmar per dag, få BRA betalt, inte jobba fredag lördag. Finns det sådana jobb tror du??

Karin sa...

Njutningen med att göra karriär är att man har råd att betala någon för att sköta ens tråkiga hushållsarbete! Dessutom blir man bra på att delegera - var gjorde resten av familjen när du gjorde detta är min fråga??? ;) Fem shekel till den äldste för att tömma diskmaskinen, en puss till maken när han hängt tvätten och strunta i att bädda sängarna!

För övrigt anser jag att hemmafruar är helt fantastiska, jag håller på att bli galen av att inte jobba. Jag skulle behöva råd och tips om hur man håller sig vid sina sinnens fulla bruk utan att tillbringa dagarna med att göra prismodeller i Excel...

Svensk chekchouka sa...

Johanna :Jaa, hade jag gift mig med en svensk hade han strykt sina egna skjortoe och handlat mat utan att jag bad om det, kanske skulle han t om damma. Jag tror sverige är ett drömland för trötta smâbarnsföräldrar!

Annai: Jag tyckte det var mysigt att vara hemme, nu drömmer jag om en halvtid! garanterat bästa lösninen!

Katarina: Jaa nu har du slavat klart!! Jag tror säkert att det finns sâdan jobb, det är bara att leta.

Karin: När man är hemma mâste man ha ett nätverk med andra som ocksâ är det! Annars blir det trâkigt. sedan mâste man ge sig iväg regelbundet, vara ute och flacka lite med ungarna, det var jag.

TinTin sa...

Ulrika - när jag ser mina väninnor med sina svenska makar - eller tvärtom, tycker jag att de ser precis lika skittrötta och genomstressade ut som alla andra dubbelarbetande mammor... ;)

Svensk chekchouka sa...

tintin/ det tror jag säkert. Jag har däremot svârt att ta till mig svenskt gnäll om dagis som inte är pâ gângavstând, tjafs om föräldraledighet och vem sm ska vara hemma med sjukt barn. Det EXISTERAR inte utanför sverige. är ungen sjuk fâr ma, som förälder hitta en lösning, ingen arbetsgivare accepterar att man sitter hemme i tvâ veckor med en unge som har vattkoppor...