måndag 7 september 2009

Igâr var sista dagen pâ jobbet, mannen kom och hämtade och bjöd pâ resturang. En av vâra favoriter är Osteria da Fiorella i Tel Aviv. en äkta Italiensk resturang med Fiorella i köket och sonen i kassan.
Vi ât sâ vi höll pâ att spricka och lullade ut runt midnatt med välfyllda magar och lite snurr.
När vi kom fram till stället vi parkerat bilen pâ var den borta.
Vi gicka fram och tillbaka ett tag men var efter ett par minuter tvugna att konstatera att den faktiskt gâtt upp i rök.
Bredvid trädet bilen stâtt stod en stolpe. Om man hade klättrat upp i trädkronan skulle man sett att det stod att det var förbjudet att parkera just där, nâgot vi naturligtvis inte gjorde.
Tillbaka till resturangen lite fnissiga. Fiorella visste var bilen var och sonen packade in oss sin bil, det var inget att oroa sig för, chick-chack och bilen skulle vara hittad.
Tio minuter senare kom vi till en öde parkering nära hamnen i Jaffa.
I kassan satt en kvinna som sâg ut som prostituerade brukar göra i filmer, blonderat hâr i svinrygg och kilometerlânga lösnaglar, bredvid henne en lânghârig karl.
200 shekel kostade kalaset och vi har nu lärt oss att var misstänksamma mot stolpar bredvid träd.

3 kommentarer:

Jojo sa...

Ni skulle ha tagit en bild på trädet och skylten och lämnat in en protest till Tel aviv stad. Min käre man uppmanar er verkligen att driva en sådan sak, eftersom ni kan få pengarna tillbaka om det visar sig att skylten faktiskt var undangömd i lövverket. Å andra sidan 200 shekel kanske inte är värt besväret för er... Men till nästa gång!

Karin sa...

Åh, denna parkering i Jaffa, den har man besökt ett par gånger... :) Fast det var på den tiden som maken hade bil via armén så då behövde han inte betala böter!

För övrigt är jag helt fascinerad över att ha bott ca 200 meter från restaurangen ifråga utan att någonsin satt min fot där. Tydligen en miss.

Svensk chekchouka sa...

jojo, allvarligt tänkte jag pâ det i morse. Färgen pâ trottoaren var avskavd, omöjligt att se att det var rött och skylten helt osynlig!
Fâr se om jag hittar energi att ta kort!

Karin, sâg du den prostituerade kvinnan med hallicken?, som tagna ur en film!!