tisdag 14 september 2010

Weekend i beduinläger










När bästa vänner kommer vill man ju visa Israel frân sin bästa sida. Det finns mycket att göra här som känns spännande och exotiskt. Man kan "rafta" pâ Jordanfloden, "paraglida" längs kusten, rida kameler och sova i beduintält i öknen. Det sista känns som nâgot för en barnfamilj och jag har hittat ett ställe som ser bra ut, vid foten av Massada.

Meningen är att vi alla ska sova i samma tält, ett riktigt beduintält gjort av gethâr.

Lägereld, rikligt med kebab och starka sallader, narguila och gott Israeliskt vin- men inte till för sent. Pâ smâtimmarna kliver de uhâlligaste upp för att bestiga Massadaklippan och se solen gâ upp med dödahavet öknen som bakgrund.

En kameltur för de stora, âsnor för de minsta genom närliggande beduinbyar känns som ett mâste, eller vad säger ni?
Att sova i öknen är nâgot alldeles speciellt. Det är tyst och stjärnhimlen är vackrare än nâgon annanstans.

Vi hâller tummarna att den där jättegruppen av Amerikaner inte ska komma samma helg som vi. Reservationen är lagd, svar om det finns plats kommer pâ Söndag.

5 kommentarer:

annai sa...

AAAAAHHHHH! Håller tummarna hårt, hårt! Låter helt fantastiskt!
Det börjar närma sig. Snart ses vi verkligen!

Karin sa...

Va? Ska Anna komma till Israel? ;)

Jag gick upp till Masada i mörkret en gång tillsammans med min bror. Tyvärr hade killen på stället där vi bodde tagit fel på tiden så vi satt en timme extra i beckmörkret och frös innan solen gick upp, bakom molnen... Så, se till att ni har koll på när solen går upp på riktigt om ni nu tänker vandra upp mitt i natten! ;)

Freedomtravel sa...

Ser verkligen spännande, exotiskt och vackert ut! Att bo i ett sånt där tält påminner en liten liten aning om när vi bodde i jurta på den mongoliska stäppen, vilket också var fantastiskt.

Svensk chekchouka sa...

Annai, jag hâller sâ tummarna är blâ! Annars hittar vi ett annat ställe med liknande utbud...

Karin; asgarv, hela världen vet att anna kommer med sina IRA terrorister, hur har du missat det? Vi ska kolla tiden jag lovar, och vi har beställt blâ morgonhimmel utan moln!

Freedomtravel;mongoliska stäppen, jag ryser av välbehag- du är för häftig, vet du det?

TinTin sa...

Åh, det låter helt fantastiskt! Det ska vi göra nästa gång vi kommer! (det borde ju vara stort nog för oss... :) )