måndag 21 februari 2011

Att ta tjuren vid hornen and face the truth...

Igâr, när jag var pâ gymet pâ Käääntry, frâgade karln hur mycket jag vägde för att ställa in maskinen rätt.
Din âlder?
Ääuh min âlder?
Ja, min âlder vet jag svarade han och garvade.
- 40.
Jag tog i frân târna, klämde ut det onda med stadig röst.
Jag studerade honom noga, kände efter i hela kroppen. Världen rasade inte samman, inte ens ett litet jordskalv. Han bara knappade in 40 och satte i gâng maskinen.
Fast än sâ länge är jag ju bara futtiga 39, i 30-ârsâldern, eller 30+ om man vill vara vag...

6 kommentarer:

Tina sa...

Du vet väl att 40 är det nya 20! :-D

Katarina i Holon sa...

Fasen långt kvar till 40 ju! Jag brukar inte ändra förren samma dag. Men helt klart så skulle du inte ha trott att för 20 år sedan att 40-åringar kan ha skitkul! Och så funderar jag på varför det typ inte räckte medvikt och längd för maskinen? Var det verkligen tvunget att knappa in ålder eller var det bara karln som ville veta?? :-)

ExPIAtriate sa...

Vad har alder for relevans for maskinen undrar jag ocksa? Jag som blir forolampad nar jag maste knappa in vikt numera, aven om det bara ar jag som ser och trots att jag vet att annars sa har man ingen koll pa hur manga kalorier man branner etc, men anda... Det har inte maskinen med att gora!

Svensk chekchouka sa...

Tina; ja, det är ju bara ett nummer!

Katarina; Jag läste nâgosntans att den lyckligaste âldern är 50. En gâng skrev en kvinna här pâ bloggen att det var en underbar âlder, lât oss hoppas att vâra bästa âr ligger framför...

ExPIA; han kanppade faktiskt in 40 sâ jag antar att det var viktigt. Men visst är det lite knepigt?!

Karin sa...

Jag skulle tro att åldern behövdes för att veta maxpulsen (generellt räknat som 220 minus åldern). Maxpulsen är bra att veta för att beräkna inom vilken pulsintervall förbränningsträning och konditionsträning ligger (ex 85% av maxpuls är konditionsträning medan 65% är förbränningsträning.. och nä, jag vet inte om det är rätt siffror).

anna of sweden sa...

:)