onsdag 13 juli 2011

Skitsnack och avund...

Igâr bjöd vi personalen pâ middag.
Vi gör det ibland eftersom vi verkligen uppskattar var och en.
Fyra sekreterare arbetar hos oss, fyra kvinnor.
Jag har alltid fascinerats av det kvinliga beteendet pâ arbetsplatser. Jag säger kvinligt eftersom jag under mina 20 âr pâ arbetsmarknaden faktiskt aldrig sett karlar bete sig pâ samma sätt.
Blickar, skitprat, viljan att skvallra om personen som hotar, som är lite för bra, hon som känns som ett hot. Blanda ihop privatliv med arbetet, avundsjuka...
Det är ju sâ enkelt att hâlla allt pâ en lite sterilare nivâ. Säga go'morgon, tack och hejdâ till nâgon man kanske inte uppskattar och minnas att det faktiskt är en arbetskamrat och inte en pâtvingad vän.
Kvinnor i grupp är nästan lika komplicerat som Mellanöstern.
Gârdagens middag var en mardröm.
Till min fasa sâg jag en av kvinnorna förvandlas till ett monster. Jag hörde henne viska vid bordet, kritisera den nya unga lite glittriga sekreteraren, sâg blickarna och grimaserna i ögonvrân.
Idag vaknade jag fly förbannad och väldigt besviken.
Sâ fruktansvärt lâgt.

3 kommentarer:

Dosiss sa...

Det är en av anledningarna till att jag inte vill jobba mer inne pâ kontoret. Fiser du lite diskret pâ morgonen sâ har det förvandlats det en rejälbrakfis pâ eftermiddagen.
Det är bara att styra upp ocj i vârsta fall sâga upp. ibland kan en enda person köra ner arbetsmoralen för en hel grupp. Samt vid anställning pâpeka att skitsnack bakom ryggen inte tolereras. Problemet med sâna människor är att de sabbar arbetet. Den här oviljan att göra ngt extra för sin kollega tex informera om jobbrelaterade saker. Det kan rent ut sagt bli farligt. Vi hade en sân situation pâ mitt jobb för ett âr sedan där sekreteraren blev mobbad och där han till slut fick ett vansinnesutbrott och mobbaren faktiskt höll pâ att fâ en käftsmäll.

Svensk chekchouka sa...

Ja du Dossis. Jag hâller med om att det kan bli farligt. Det otroliga hososs är ju att de ofta jobbar hemma, jag har lite svârt att fatta att det kan bli slitningar när man inte ses. Endel gillar helt enkelt att brâka tror jag.

Johanna På Pickadollön sa...

Vet precis vad du snackar om. Pà Sicilien beter sig màn pà exakt samma sàtt...:=0. Men de pratar i grupp dà inte personen ser.