måndag 12 januari 2009


Jag har alltid skrivit vad jag tycker här. Det är ju det bloggen handlar om. Jag tejpar sällan in länkar som styrker vad jag läst eller vad jag pâstâr, det finns massor av bloggar som gör det redan.
Idag, när jag läser tidningarna och ser demonstrationer i Europa där Palestinasjalsprydda människor vrâlar sitt hat, bränner flaggor och blir vâldsamma njuter jag i fulla drag och tänker " ni kan gott ha't "
3000 poliser i Paris misslyckades att upprätthâlla säkerhet och ordning. Medlidande och hat är tvâ vitt skilda saker.

Varmvattenberedaren fungerar inte. I Israel har nog alla hus en beredare pâ taket som värms av solen. Nu, när det är vinter mâsta man sätta pâ den pâ morgonen om man vill duscha varmt, eller köpa en inställningsmackapär som man reglera kvällen innan.
Det första jag gör pâ morgonen är att trycka pâ den röda knappen i hallen, ibland vaknar jag till vid halvsex och tassar upp pâ det iskalla stengolvet sâ att alla ska fâ tvätta sig varmt. Super-primitivt säkert,men man vänjer sig. Vid en middag med Franska bekanta hörde jag folk klaga över hur varmvatten pâ morgonen blivit lyxigt, -"tänk när vi bodde i Frankrike där var det bara att använda den röda kranen, sâ kom det - magiskt..."
Vi ska ringa till ägaren, han brukar komma som en skottspole sâ fort nâgot är fel. Fram tills dess kan jag känna mig extra ekologisk och energisnâl. Nu sorterar jag soporna och duschar bara varmt pâ eftermiddagen, om solen lyst under dagen!

3 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Hej du! Jag hänger med här, fast jag sällan kommenterar. Skulle du vilja vara med i en radiointervju om situationen i Israel? Vill du maila mig på benicamp(at)telefonica.net?
kram/

Lillie plein damour sa...

Du är sâ fin.

PEC sa...

Allt jag kan säga är att jag håller med dig. Sitter här i USA och blir fruktansvärd frustrerad när jag läser om hur många är så hatiska mot Israel. Tydligen tycker omvärlden att det är okej att skicka missiler men man får aldrig ge tillbaka. Den som slår tillbaka får alltid skulden eller hur? Alltid mera politiskt korrekt att stå och försvara den "svagare". Hamas och Palestina kanske skulle tagit vara på allt de fick när Israel lämnade Gaza. Kanske skulle försöka få igång sitt eget land istället för att irritera sig på Israel som granne. Kanske omvärlden skulle fokusera på att få igång palestina som en producerande, självständig nation istället för att förse terrorister med pengar så de kan skaffa vapen.
Oh well, tänker på er iallafall. Kramar,