söndag 19 september 2010

Pâ tu man hand...








Ibland vill man bara vara tvâ. Utan barn, utan nâgon annan- även efter 16 âr tillsammans. Tur är väl det...
Barnen gâr i skolan pâ söndagar, sâ söndag är vâran dag. Ofta gâr den ât till att städa, stryka tvätta, handla- men ibland struntar vi i det och gör nâgot kul. Vi kallar det vardags mys. Det roliga med Israel är att det int ebehöver kosta sâ mycket.

Idag ât vi frukost i Cesaree. Den Israeliska frukosten är ordentlig, med fyra - fem olika ostar, sallad och omelett, kaffe och juice. Man kan faktiskt dela pâ en- det räcker mer än väl. Kostnad? Ca 5 Euros per skalle...






Efter frukost och ett morgon dopp fortsatte vi emot Haïfa. Ca 45 minuter frân Natanya. Haifa har ett ganska elakt rykte. Staden ska vara ful, starnden och vattnet förorenat... Som ni ser är stranden ren och fin, havet är mycket klarare och renare än i centrala Israel. Jag gillar starnden, det känns mycket mindre turist pâ nâgot vis. Som Netanya i början av nittiotalet. Stranden där vi bor blir bara finare och finare. Det som förut var en liten koja är nu en tjusig resturang där folk ordnar barmitzvor och bröllp. Grusvägen har blivit asfalterad kantad med palmer. Jag hör till den skaran knäppisar som tycker det är lite synd. Jag vet hur franska rivieran ser ut och ser charmen i det enkla. Inga solsängar pâ stranden i Haïfa, bara plaststolar och¨färgglada bussar som säljer glass och dricka- urmysigt! Stranden är milslâng och bjöd pâ en lângpromenad och nâgra dopp- alldeles gratis!




Innan vi âktetillbaka hem hann vi med en snabbtitt pâ Haïfas berömda Bahaï traädgârd. Utsikten är bedövande vacker, man ser faktiskt bâde Akko och Nahariya och klara dagar som idag Rosh Hanikra!
Klockan halv fem var vi tillbaka igen för att hämta lillan pâ dagis. En underbar dag i ett underbart land...

3 kommentarer:

Thérèse sa...

jag undrar verkligen hur många som jobbar med trädgården :)

Katarina i Holon sa...

Ser härligt ut!! Jag gillar Haifa!

ExPIAtriate sa...

Vilken underbar dag! Och visst maste man ha lite kvalitetstid med sin "gubbe" mellan hamtningar, laxlasning och andra vardagsbestyr. Israel ser sa otroligt vackert ut, vilka guldstallen ni har precis runt hornet! Och denna strand! Stranderna i UAE var en gang i tiden langa och ororda, nu finns det en massa fula hotellkomplex overallt, trist!
Kram!