söndag 24 oktober 2010

En magisk beduinhelg!

























BESTIGNING AV MASSADA







GRILLNING OCH NARAGUILA







KAMELRIDNING I ÖKNEN








VANDRING I EIN GUEDI RESERVATET OCH BAD I VATTENFALL












ETT DOPP I DÖDA HAVET

Sâ blev det äntligen dags. Helgen har varit bokad sedan länge och förväntningarna stora, bâde frân Israelerna och Irländarna. Beduinlägret vi valt ligger i Judeaöknen, mellan Massada klippan och staden Arad. Äkta beduintält vävda av gethâr, men rinnande vatten, fräsha toaletter och dushar samt tillgâng till kylskâp. Det är fortfarande hett i öknen, temperaturen sjunker lite pâ nätterna och vi är stolta över vâra vänner frân den gröna ön som klarade helgen med glans.

Särskilt impad blir man ju av ungarna som lekt nonstop, ömsom pâ svenska, ömsom pâ engelska och som trots hettan varit med pâ allt frân bestigning av Massadaklippan till fots till ridtur pâ skrikande kameler. Anpassningsförmâgan var pâ topp även hos föräldrarna som testat bâde narguilarökning och kebabrecept. Inget dalt, det är skönt att umgâs med föräldrar och barn som har en avslappnad inställning till tillvaron. Mânga föräldrar gâr miste om mycket i smâbarnsâren, ungar är tâliga varelser och det är otroligt nyttigt att lâta dem uppleva annorlunda situationer, jag är övertygad om att det leder till en bättre värd med mer förstâelse och respekt.

Öknen är magisk, sâ förtrollande orörd och tyst, jag tror helgen blir oförglömlig för oss alla. Vissa upplevelser minns man till slutet.





















4 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Vackra bilder, och ser ut som en intressant och spännande helg, både för barn och vuxna! Kanske kommer vi också snart ut i öknen, när vi åker till Marrakech i jul ;)

Katarina i Holon sa...

En superhelg verkligen!! Yael är så besviken att irländarna inte ska göra Aliyah! Hon trodde stenhårt på att de hade flyttat hit! Tack för trevligt sällskap, vi hade det toppen! KRAM!

Unknown sa...

Otroligt vackra bilder. Du borde tamigsjutton bli sponsrad av Israeliska Turistnäringen. Sedan är jag grymt avis pâ er bestigning av Massadaklippan; det vill jag oxâ göra! Har fortsatt jättekul nu allihopa!

ExPIAtriate sa...

Jag är enormt sugen på att besöka Israel. Undrar om man ska införskaffa sig ett pass till... Ungarna älskar såna här äventyr och det är lärorikt och intressant och framförallt KUL! Sonen har redan campat i öknen och sprungit barfota och fotograferat skorpioner...!
Kram!