fredag 29 oktober 2010

Att resa till Israel




är spännande. Kanske lite läskigt. Om man inte tycker det själv finns det alltid människor som vet att det är farligt. Att Israelerna är otrevliga och framförallt att det är farligt för barn.

De som ändâ vâgar sig hit är alltid glatt överraskade. Israelen är urgullig, särsklit mot turisterna. Han frâgar nyfiket, lâter smaka, ger râd och bjuder pâ sig själv. Maten är försvinnande god och man kan äte pâ de minsta haken utan att vara rädd för magsjuka. Det är rent i köken och vattnet är drickbart.
Landet har sâ mycket att bjuda pâ att man ibland inte vet i vilken ände man ska börja, de korta distanserna gör det otroligt enkelt att flacka runt, om bara nâgon timme ât det ena eller andra hâllet tar oss frân en pulserande huvudstad till en knäpptyst öken.

Vâra Irländare har rest hem. Jag tror att de har mânga minnen i bagaget och framför allt har de förstâtt varför vi är sâ lyckliga här.


4 kommentarer:

Anna sa...

En bild säger mer än tusen ord! Israeliska killar är alltid så underbara med barn! En gång bjöd vi hem ett helt gäng som arbetade med försäljning i gallerior här. Plötsligt var alla försvunna, vi hittade dem i barnens rum där de satt på golvet och spelade spel med dem. Skulle aldrig hända med ett gäng svenska killar i 20-årsåldern. Så härligt ni verkar ha haft!!! Kul! Du borde verkligen arbeta för israeliska statens turistbyrå!

Tove sa...

Vilka härliga och vackra bilder du visar! Förstår att ni och framförallt era vänner haft det bra. Blir sugen på ett besök :)
Trevlig helg och Halloween - firar ni det därborta?

ExPIAtriate sa...

Jag har blivit övertygad sedan länge (när jag började följa din blogg), måste besöka Israel!! Du nämnde att man inte stämplar i passen? Vad anser de om folk som har residence permit från ett land som UAE i passet, kan det orsaka problem när man reser in i landet?
Trevlig helg på er!
kram!

Jenny sa...

Fina bilder! Håller med Anna, när vi träffar min mans släkt så leker alltid de stora tonårs kusinbarnen med mina barn fast de skulle kunna tycka att mina pojkar är dryga småungar. De spelar fotboll och monopol och har jättekul ihop. Verkligen kul att se!