onsdag 18 maj 2011

Hur ser en vâldtäktsman ut egentligen?






Det är alltid intressant att studera människors reaktioner.


Som ni vet har jag levt större delen av mitt liv i Frankrike, vilket förklarar mitt intresse för DSK affären.

Jag förundras över alla dessa kvinnor som skriker komplott, som tror att städerskan hittar pâ.

Har vâldtäktsmän ett ansikte? Har offer en profil? Är inte tystnaden kring Tristane Banon som ocksâ anklagar DSK för vâldtäktsförsök lite mysko? Varför uttalar sig endast de utländska kvinliga kournalisterna om DSK's otroligt pâflugna och trakasserande attityd mot kvinliga journalister? Att tafsa och komma med seuxuella kommentarer gör ingen till vâldtäktsman, men det mâlar iallafall upp en ganska otrevlig bild av den man som idag presenteras som ett helgon.

Samhället har inte utvecklats ett yota de senaste ârhundradena om en kvinna fortfarande ses som ett objekt att egga män, om en svart städerska inte framkallar det minsta medlidande utan snarare misstankar om snärjning och utpressning. För en gâng skull stâr jag sida vid sida med feministerna och chockas över försvarsadvokaternas kommentar om att städerskan var "très peu séduisante", hennes utseende var tydligen inget att imponeras över vad nu det har med saken att göra.

Maken tror att städerskan kommer att dra in sina anklagelser innan fredag. Han tror pâ komplott- typiskt franskt.
Jag tror att han kommer att dömas skyldig och känner inget större medlidande med en man som hur man än vrider och vänder pâ det sätter pâ städerskor pâ hotelrum innan han checkar ut.

Diskussionerna är minst sagt högljudda här hemma sedan i söndags.

Den som lever fâr se...

6 kommentarer:

Unknown sa...

Jag var precis pâ väg att göra ett inlägg pâ min blogg sâ jag är vâldigt glad att du förekom mig;) Det som faktiskt chockerar mig mest i den här affären är de kvinnor som HAR blivit antastade av DSK och som INTE har gjort en polisanmälan. De kommer fram först nu och talar om hur han har betett sig. Jag vägrar att tro att jag lever i ett sâ odemokratiskt och kvinnoförtryckande land att kvinnor är rädda för att anmäla.

Svensk chekchouka sa...

Dossis, enligt uppgifter anmäls en vâldtäkt av tio. När man ser hur ett vâldtäktsoffer blir bemött och behnadlat innan hon bevisat att hon verkligen blivit vâldtagen förstâr man bättre varför kvinnor lâter bli.

annai sa...

Och här är folk mest oroliga för att detta ska påverka alla pengar Irland ska låna från IMF... ;)

Jag har läst att många är förvånade och chockade att man visar DSKs ansikte för kameror, men det är väl olika vad man är van vid. Här namnges alltid misstänkta med bild. Ingen står över lagen. Det förhindrar spekulationer. Och skuld eller oskuld avgörs inte av en bild i en tidning.

Tycker inte alls det är konstigt om andra kvinnor stiger fram och berättar i sådana här fall. Ofta är det nog en annan kvinnas mod som kan hjälpa och uppmuntra och få en att tro att rättvisa kan skipas.

annai sa...

Rättelse: Det är inte "misstänkta" som visas och namnges. Det är "anhållna/häktade". :)

ExPIAtriate sa...

tycker det ar sa sorgligt att vi i dag, 2011, anda ifragasatter kvinnorna samt deras klader och handlingar, som att de alltid har sig sjalva att skylla. Nar man foljer valdtaktsrattegangar i Sverige, som anda ska vara ett nagorlunda utvecklat land, sa blir man morkradd och jag haller med dig, att nar man ser hur de blir bemotta sa forstar jag att manga istallet valjer tystnad. Skrammande att samhallet inte kommit langre.

Svensk chekchouka sa...

ANNAI: Just det där att ingen stâr över lagen har vi kanske lättare att acceptera som svenskar. Min franska make hâller inte alls med och hävdar att en man som DSK har mycket mer att förlora pâ att bli sedd med handbojjor än en vanlig svensson. Konstigt tycker jag.

ExPIA: jag som alltid gör mig lustig över feminister känner ilska. Oavsett om han är skyldig eller inte tycker jag att människors reaktion är avskyvärd! I Frankrike tror tex 70% av alla socialister att städerskan hittar pâ. Skrämande siffror.