tisdag 3 mars 2009


Gasmaskerna är försenade.
Medans världen divivderar över hur man ska handskas med Iran som hotar Israel sedan flera âr tillbaka väntar Israelerna pâ gasmasker som ska vara till skydd mot en eventuell kemisk attack frân Iran.

I dagens tidning kan vi läsa att de har svârt att hitta masker till spädbarn och barn. Under en viss âlder kan man inte använda vanliga masker eftersom det gör det svârt att andas, man lägger in barnen i ett slags tält där de kan röra sig fritt och andas ren luft.
För nâgra âr sedan samlades alla masker in som skulle ges tillbaka i förbättrat tillstând.
Tydligen har en plan arbetats fram hur man sâ snabbt som möjligt ska kunna dela ut maskerna till folket, riskzonerna först.

Vilka zoner som kvalificeras som högriskzoner framgâr inte av artiklen.

Artikeln är liten. Alla är medvetna om problemet, men pâ nâgot sätt känns det tryggt att vi ännu inte fâtt maskerna. Den dagen de knackar pâ dörren och ber oss prova om de är täta vet alla att en attack är att vänta.

Iran är ett verkligt hot mot Israel.
Bilden ovan hittade jag pâ nätet, den är förmodligen tagen under golfkriget och visar en mor och en dotter som provar gasmasker i en skola i Jerusalem.

2 kommentarer:

annai sa...

Verkligen något man tycker inte ska behöva tillhöra vardagen.

Svensk chekchouka sa...

preci min tanke, livet är orättvist.Bilden säger allt. Mamman stannar och testar gasmask efter jobbet...
Blä!
Jag tror folk inte fattar. Man läser spaltmetrar om Iran om hur Obama ska ta tag i problemet. Men klockan tickar, och det här är VÂr vardag.