tisdag 20 oktober 2009

Mitt emot arbetet ligger nâgot som skulle kunna liknas vid ett beduinläger. Idag frâgade jag vad det var, det ser sâ lustigt ut, mitt bland nybyggda lägenhetskomplex...

-Kusinerna har flyttat in fick jag til svar.

Kusiner är muslimer, man använder ofta den benämningen här. Abraham är ju förfader till bâda, sâ pâ nâgot avlägset sätt är vi väl kusiner. Det handlar förmodligen om beduiner, ett vandringsfolk som man framförallt hittar i öknen, de här kommer förmodligen frân Taïbe och har slagit läger pâ en liten plätt mark mitt emot vârt kontor, med gätter och âsnor, en hel hop ungar och ett antal tält.
Problemet är att marken där jämnats ut eftersom de ska börja bygga en fastighet där.
Sâ snart blir det liv i luckan, stället mâste utrymmas, vilket säkert är lättare sagt än gjort.
I Frankrike hade vi samma problem, men med Zigenare. Jag kommer aldrig glömma när jag arbetade pâ General Electrics och nâgra Zigenarfamiljer installerat sig pâ gräsmattan bakom kontoret under helgen. Det var verkligen fascinerande att se vad de pysslade med pâ dagarna!

4 kommentarer:

Katarina i Holon sa...

Mitt i stan? Det brukar ju i alla fall hålla sig till utkanterna. Det måste se för lustigt ut med beduinläger mitt bland kontoren men det är ju verkligen inte hygieniskt för de han ju inte vatten och avlopp och det brukar vara bra mycket skräphögar runt deras små läger. Men om de ska bygga så har de inte nåt annat val än att vackert flytta sig!

Unknown sa...

Pâminner mig om en viss diktator som slog upp sitt beduintält inne pâ Elyséepaltsets gârd....fast honom behövde de ju inte vräka.
Zigenare kom hit i massor i somras men sedan sâ hällde kommunen ett stort lass grus pâ infarten till fältet sâ tog det problemet slut.

Katarina sa...

Är de det vi kallar, squatters, man tager vad man finner, mark, byggmaterial osv.

Låt se hur länge de nya grannarna stannar.

Svensk chekchouka sa...

katarina; japp, mitt bland kontoren och dyra nybygda lägenheter ligger det ett beduinläger, kanske beduiner med lyxsmak!!
Dosiss: jamen precis, khadaffis tält ÄR ett riktigt beduin tält!
Katarina; nästa vecka ska det tydligen ske!