torsdag 10 december 2009

Löss.
Löss..
Löss...

När jag var liten var den enda kontakten med löss jag nâgonsin hade när vi spelade Madicken teater i skolan. Lus Mia var med och Madicken och Lisabeth fick löss. Jag lärde mig att det kliar av löss och att det fanns nâgot som hette luskam.
Förra âret vid den här tiden hade ungarna ocksâ löss.
Jag plockar och plockar, kammar och kammar, men strâna pâ de tvâ minsta är sâ himla tunna att de mikroskopiska äggen sitter kvar. Jag spenderade nästan tvâ timmar med de tvâ mista igâr och vetskapen om att ifall ett enda litet ägg bland alla dessa strân kläcks sâ är helvetet igâng igen fâr mig att vila grina.
Evighetsgöra... Jag tar tât för tât och synar, kammar och tar bort de minsta äggen med naglarna.

Om nâgon har tips mottages de varmt!

6 kommentarer:

Lillie plein damour sa...

Râd frân Lusspecialisten!

Kom du i hâg för 3 âr sedan dâ pratade vi i telefion och du hörde när jag förskräckt sade , det kryper i Matildas hârbotten, jag ryser av tanken.
Nâgon sa till mig, att de har inte löss livet ut, lättande och sant!
Jag använde först luslotion som tar död pâ lössen helst under en mössa, sedan dagen efter sâ tvättade jag hâret och sedan tog jag balsam i och delade upp hâret i benor och tog och plockade för hand, varenda ägg, sedan pâ kvällen sâ började jag om.
Om man ligger i och bevakar sâ gâr det bort efter nâgra dagar.
Jag bytte lakan varje dag, âtminstone örngott och hade lavendelolja i nacken och varvade luslotionen (för den skall du endast använda när det finns löss) men teatree olja direkt pâ hârbottnen.
Och efter en termin med löss oh och off sâ köpte jag en elektrisk luskamm pâ ebay och jag använde den, och jag tror att det fungerade, och sedan har ju tjejerna växt sâ nu har de inte löss *pepper peppar*
Men under en tid sâ M grät varje gâng jag kom med kammen sâ hotade jag med att raka henne om hon kom hem med löss, den pedagigiska och förstâende mamma som jag är!

Puss

Katarina i Holon sa...

Kamma varje dag, det tar en vecka för äggen att kläckas och om de inte fastnar i kammen första dagen så fastnar de andra eller tredje. Sista dagen är de så stora att de garanterat fastnar i kammen. MEN om ni har problem att bli av med lössen så köp nåt lusmedel också så det du i alla fall att alla levande löss är borta.

Anna L sa...

Det finns en elektrisk luskam som ska vara väldigt effektiv,
kolla in den här länken:
http://www.vitaminvaruhuset.se/shop/?artnr=3938&gclid=CLbHgIDGy54CFcGAzAodtwQksA

Hoppas du blir av med odjuren ;-)

http://ionlywish.blogg.se

Karin sa...

Huuu! Det börjar krypa på hela mig bara att läsa om det, min mardröm. Ella och hennes lillebror ska aldrig få börja dagis eller skola!

Svensk chekchouka sa...

Lille; precis vad jag sa ocksâ, "dâ rakar mamma av allt hâr dâ..."

Katarina: Smart tänkt, fast det fylls ju pâ hela tiden , jag har liksom ingen kontroll alls känns det som...


Anna; jag skulle nog kunna investera i en elektriskt, börjar fâ utvecklade biceps i högerarmen av allt kammande

Karin; Ella kommer aldrig att fâ löss! Men du, man vänjer sig vid allt!

anna of sweden sa...

Vi har ... peppar peppar ... aldrig haft löss så jag kan tyvärr inte komma med några goda råd. Hoppas att ni snart blir av med de små odjuren.