tisdag 5 januari 2010


Enligt en liten notis i Haaretz kommer gasmaskutdelningen att börja om nâgon mânad, närmare bestämt i Februari.

I början fanns det bara masker till 60% av befolkningen, men efter att ha lagt till en miljard i gasmaskebudgeten kommer nu samtliga Israeliska invânare att kunna spegla sig i skinande nya masker till vâren. Gasmaskerna kan provas ut pâ nâgra slags centraler, betalar man 25 shekel per hushâll kan man prova hemma. En ny gasmask för barn under 8 âr har getts ut, den heter Mamtak vilket betyder godis pâ hebreiska. Israel är det enda landet i världen som har gasmasker för barn.

Istället för att känna sig trygga tänker nog de flesta att Irans kärnvapenhot ökar sig sakta men säkert. De flesta har ju intalat sig själva att sâ länge vi inte har gasmasker är inte hotet tillräckligt stort för att vi ska behöva oroa oss.

Ni kan läsa alldeles otroligt smarta analyser pâ nätet. Min egna analys tar upp tre rader:

Om inte Irans folk lyckas välta regimen, ivrigt pâhejade av världen ( föga troligt), om inte Usa gör nâgot ât Iran ( de kommer nu att vara upptagna med Yemen) kommer Israel att anfalla Irans kärnvapenscentral ( mycket troligt ).

Detta kommer förmodligen att ske under en ganska snar framtid.

3 kommentarer:

TinTin sa...

Jag tror tyvärr att du har rätt. G-d hjälpe oss alla!

Karin sa...

Man är nog allt för anpassad till livet som israel när det första man tänker är "jaha, och vart tusan ska vi förvara dem då?" och inte tänker så mycket på att de skulle kunna behöva användas... eller??

Svensk chekchouka sa...

TINTIN : kram

Karin: asgarv, ja, den tanken är dâ inte svensk!
Man kan göra fina hängare, barnen kan klistra och färglägga med namn pâ. Spika upp dem innanför ytterdörren eller som i erat fall som har lyxigt skyddsrum i lägenheten, i hallen?!