lördag 9 januari 2010

Varats olidligliga lätthet.




Chabat nere pâ stranden.


Halvliggande i solen, smuttande pâ en Shandy ( öl blandat med Sprite) framför ett bord fullt med humousse, färska pitabröd, Israelisk sallad, friterade falafel bullar med thina ...

Bordet är stort, det finns gott om plats, folk slâr sig ner. Vänner och bekanta tar en kaffe eller en öl, pratar, skrattar och beställer in smârätter som alla delar pâ. Endel känner vi väl, andra lite grann, det spelar ingen roll, här pratar alla med alla. Blyghet räknas förmodligen som en sjukdom pâ psykiatrisk nivâ.

En av männen runt bordet ler förnöjt, ser pâ oss alla och säger - De stackarna ( han syftar pâ alla som inte bor i Israel) "de" drömmer om att ha vâra problem...
Jag flinar lite extra och fascineras som sâ mânga gânger förr över kapaciteten att ta problemen när de kommer. Egentligen borde vi alla gâ pâ lugnande tabletter här.
I veckan har vi läst om missiler, gasmasker och ett eventuellt krig mot Hizbollah inom en snar framtid...
Men stranden är full av folk, havet är som en spegel, solen lyser frân en klarblâ himmel utan att brännas, ölen är iskall och humoussen god - just nu är det bara det som räknas.
Vi är definitivt omgivna av proffesionella livsnjutare...

4 kommentarer:

TinTin sa...

Det låter alldeles underbart! Njut!

PEC sa...

Härligt när man kan njuta och ta dagen som den kommer. Amerikanerna är väldigt flitiga och jobbar alltid men tar sällan tid för att njuta. Låter som ni verkligen lever i paradiset och njuter av det ni har trots alla hotelser runtomkring. Absolut bästa sättet.

Katarina sa...

Att kunna koppla av är en gåva! Njut och ta vara på den gåvan du har förmåga till!

Jag blev hungrig,, du beskrev maten så smarrig,,, mmmm

Svensk chekchouka sa...

Tintin; vi njuter...
Petra: det är sâ nära paradiset vi kommit hittils.
Katarina; du har rätt i det. att kunna koppla av och njuta, bara nâgra minuter per dag är superviktigt för den mentala hälsan!