onsdag 17 februari 2010

En riktig rysare...


Pâ den franska tv-kanalen för Israeler visar de just nu filmer frân hotellet i Dubai där en viktig Hamasmedlem blev mördad pâ sitt hotellrum.

Enligt polisen i Dubai var tio personer inblandade. Pâ filmen ser man hur en flintskallig karl gâr in pâ toaletten, och kommer ut med hâr. Man ser tennis-spelare som delar hissen med Hamas ledaren och som skriver upp offrets rumsnummer i smyg.
En ung kille med kepa vid receptionen, när offret checkade in, vars stil fick bâde mig och maken att dra pâ smilbanden.
En kvinna som talar i telefonen och uppenbarligen hâller vakt i hotelkorridoren medan mordet begâs...
De tio personerna hade olika nationaliteter och checkade in separat. Enligt säkerhetskameror befann sig sju av tio inne i rummet när man tror att karln mördades. Samtliga lämnade landet bara nâgra timmar efter att mordet begâtts.
Enligt passen var agenterna ( eller vad man nu vill kalla dem ) frân bla Irland, England, Tyskland och Frankrike.
Det ligger lite Agatha Christie över det hela. Konspiration à la Poirot med nâgra slevar humousse...
Det är INTE vi !ropar Liebermann, Mossad är inte inblandade!
Det är INTE jag ! ropar en av reportrarna pâ Haaretz som tydligen hade svârt att övertala sin egen mor att han inte var inblandad ( se bilden)
Fatah är tysta som möss. De lâtsas som det regnar trots att tvâ Palestinier tydligen fängslats för inblandning i mordet.
Jag vet inte alls vem som gjort vad, men visst ser det ut som det är samma person pâ bilderna ovan?

6 kommentarer:

annai sa...

Ja, lite som en dålig Bondfilm låter det... De tre irländska passen är falska har vårt utrikesdepartement bekräftat iaf så vi ropar också: Det är INTE vi!!!

Svensk chekchouka sa...

asgarv, men DET var väl förvânande!
Jag tror att alla pass bekräftats som falska, korten är äkta och namnen ocksâ, vilket alltsâ betyder att samtliga pass med kort är äkta. Problemet verkar vara att ingen av dessa människor varit utomlands när mordet skedde...

annai sa...

Min agentinstinkt säger mig att detta är så klantigt utfört att det måste ha varit planerat att se klantigt ut... if that makes sense... passnummer som är för korta etc... hmm, borde byta yrkesbana ;)

Sara sa...

Haha, vilka intriger! Lâter som en ganska tacky roman... ;)

Svensk chekchouka sa...

fast själva mordet verkar vara väldigt välplanerat, har du sett filmerna?
Jag kan lägga upp en pâ franska om du vill.

Helly på vift sa...

Spännande värre... Ser fram emot fortsättningen, men antar att allt kommer tystas ner... Tänk hur de håller på igentligen James Bond är ju lugna gatan jämfört med verkligheten ;)

Trevlig blogg du har. kommer definitivt komma tillbaka :)