måndag 27 december 2010

Eilat- sommar âret runt!


Ibland försvinner vi nâgra dagar.
Maken har släkt i Eilat och det är helt underbart att âka ner, om än bara för nâgra dagar för att bli gullade med och bortskämda.

Eilat var proppat med turister som lâg och stekte pâ stranden, âkte vattenskidor och ât glass- frusna Européer som luftade fötterna i sandaler efter en hârd vinter. Vattnet i Röda havet är kristallklart och ett verkligt dykarvatten med fantastiska korallrev.

Israelen själv spenderar sällan sina dyrbara semesterdagar i Eilat. Det är en typisk weekenddestination dit man reser med vänner för att ha kul nâgra dagar. Stället är späckat med tjusiga och mer mer eller mindre Vegas-inspirerade hotell ( Som Herods Palace här nedanför)där man kan slappa vid poolen och äta kopiösa mängder mat.
Som alltid stannar vi mest i huset där vi bor. Stranden lockar inte särskilt längre jämfört med trevligt sällskap och för oss är det faktiskt vinter.
Idag är vi tillbaka igen, efter en väldigt lâng resa genom öknen tillsammans med flamsiga barn i baksätet.
Helgen gjorde susen.
Nu ser vi fram emot Nyârsafton!

5 kommentarer:

Anna sa...

Eilat är härligt! T.om. på sommaren när det är över 40 grader. Fast inte känns det som Israel på riktigt...Efter vår Sälenresa med mellan -20 och -23 grader varje dag är jag ändå faktiskt inte avundsjuk! Vi hade en toppenvecka!!! Sverige kan verkligen vara fantastiskt! Sonen säger att de roligaste sakerna han gjort i sitt hittills 10,5 åriga liv är att åka snowboard i Sälen och dyka med delfiner i Eilat. Kontraster!

Tina sa...

Låter fantastiskt!

ExPIAtriate sa...

Så vackert och vilket maffigt hotell! Här i Dubai kan man smita iväg till Fujairah som ligger på östkusten, fin strand och lite lugnare lunk än här i öknens Las Vegas.
Verkar som ni hade en härlig vistelse, fortsatt trevlig vecka!
Kram!

Jenny sa...

Underbart! Minisemestrar som förgyller vardagen är så njutbara!

Svensk chekchouka sa...

Nej, jag tycker inte hellera ttd et känns som Israel pâ riktigt. Kontraster är underbara, det ger vidgade vyer!

Tina; Det är väldigt fantastiskt!

ExPIA; Googlade lite, det ser underbart ut. Ibland är det skönt med sterila lyxmiljöer ocksâ! Kram

Jenny; Ja, minisemestrar lär man sig att uppskatta här, tre veckors semestrar känns far far away...