fredag 21 november 2008

Imorse läste jag i Haaretz att 70 % av landets unga ansâg att politikerna var korrumperade.
I Frankrike, där jag spenderat 18 âr lever politikerna i en lâtsas värld. De har plastkort bundna till bankkonton som aldrig behöver fyllas pâ, privata flygplan när de reser pâ semester, gratis kläder hos de stora modehusen. De har kompisar utplacerade pâ intressanta poster, i princip alla har âkt dit för att ha skapat fiktiva jobb till barn och fruar med skyhöga löner naturligtvis.
Framtill för ett âr sedan ungefär var Presidenten i Frankrike " intouchable" vilket innebär att han var imun mot det mesta ( förutom mord tror jag) och under inga omständigheter kunde ställas inför rätta.
Chirac klarade sig under hela sina presidentâr och slapp tillsist stâ till svars för sina smutsiga penga-affärer. Det bara rann ut i sanden pâ nât vis.
Mitterand var det ju ännu värre med, personlig avlyssning, han buggade journalister som inte stödde hans politik och lät staten betala livvakter till hans unge han hade med en av hans älskarinnor.
Som av en slump fick allmänheten veta hur han använt deras skattepengar först efter hans död.
Korruption är ett stort ord, det kan ju gälla korruption av personligt slag eller lite större, statlig.
Det framgâr inte av undersökningen vilken sorts korruption man talar om men jag antar att de talar om Olmert och hans fastighetsaffärer.
Barnmat för en Fransk som mig.
Sex och snusk har det ocksâ varit.
Bâde Chirac och Mitterand hade älskarinnor. Det hör makten till och är kul sâ länge det inte rör en själv. I en Fransk bok jag läste stod det " En kvinna är otrogen för att hon vill lämna sin man, En man för att inte lämna sin kvinna "
När Moshe Katzav har kvinnoaffärer blir det bara pannkaka av allt. Här verkar ingen tycka att det är normalt och man talar om trakasserier...
Ryssarnas syn verkar skilja sig ordentligt frân den Israeliska, här är Vladimir Putins kommentar till Ehud Olmert angâende anklagersena mot Moche Katzav;

Say hello to your president. He really surprised us... turned out to be quite a mighty man. He raped 10 women. I never expected it from him. He surprised all of us. We all envy him !

Osmakligt, eller sâ vansinnigt att man inte kan lâta bli att skratta.
Det är olika var man sätter gränser.
Mona Sahlin är definitivt i fel land, i Frankrike hade en kvinna som hon kunnat släppa loss ordentligt. Jag klistrar med en video som ni säkert alla har sett men som är värd att ses igen.


Ha en trevlig helg.

Inga kommentarer: