fredag 2 januari 2009


Äldsta killen skulle egentligen ha spelat fotbollsmatch idag. Av säkerhetsskäl blir matchen inställd. Jag har inte frâgat, men jag vet att de ibland spelar mot Arabiska Israeler ( det finns hela byar med Araber i Israel och de har självklart fotbollslag de med) och jag antar att det är där problemet ligger. I flera städer har ju Israeliska medborgare av Arabiskt ursprung mördat eller i bästa fall nöjt sig med att kasta sten eller molotov cocktails pâ Israeler.

30 barn är säkert enkelt at meja ner, förmodligen är det därför matchen inställs.

Sonen tar det hela med lugn. De har haft en militär i skolan som förklarat vad som pâgar och visat kartor över södra Israel.
Han vet nu hur lângt en kassam-missil kan gâ, att Palestinierna skjuter pâ mâfâ, att de inte kan nâ oss i centrala Israel och att Hamas är en terroriststämplad grupp som leder Gaza men som motarbetas av Västbanken.
Ikväll ska jag göra min Rosmarinkyckling. Et favoritrecept som jag ibland "kör" pâ fredagkvällarna.

Enkeltoch väldigt gott.:

Smörj in en hel kyckling med Fransk Dijonsenap, salta peppra och ha pâ ganska mycket Rosmarin.

Kör in i ugnen som stâr pâ 200° och lât stâ i 30 minuter. Man kan olja fatet lite innan.

Ta ut kycklingen efter 30 minuter. Skala och skär potatis som du saltar, pepprar och kryddar med timjan och lägg i fatet, vänd pâ kycklingen sâ den ligger uppoch ner och kör in i ugnen i 20 minuter.

Skär nâgra tomater eller använd en burk krossade ta ut kycklingen efter 20 minuter, vänd pâ den, ha i tomaterna och blanda med potatisen, kör in igen i 20 minuter.

Det blir kanongott. Jag brukar faktiskt göra bara kycklingen, utan potatisarna, det blir ocksâ gott och man kan ha grönsallad eller ris till. kom ihâg att blöta kyckligen med skyn sâ den inte blir torr.

2 kommentarer:

PEC sa...

Måste prova rosmarin kycklingen, ser och låter supergott. Följer med på nyheterna vad som händer i Israel. Läskigt att tänka att någon skulle attackera barn som spelar fotboll. De tar väl till alla möjliga fega medel för de har väl inget annat kvar. Vi tänker på er och hoppas på fred för Israel. Ingen vill ha krig men tyvärr förstår vissa fiender ingenting annat. Många kramar,

Svensk chekchouka sa...

Jamen precis, fatta vad pengar det kostar att anfalla ett land. VARFÖR skulle nâgon vilja döda barn?
Gott nytt âr and G d bless America!