tisdag 26 januari 2010

Sverige, Sverige, fosterland, vår längtans bygd, vårt hem på jorden...



Nâgon skickade följande artikel.
Jag känner igen mycket frân Frankrike och förundras över Europas förvandling.

5 kommentarer:

Alaska sa...

Ja, sorgligt att de ska känna sig så hotade. Min dotter som inte blivit utsatt för antisemitism sa till mig att hon inte ville att andra skulle veta om att hon är judisk. "Varför då?" undrade jag. "Det är många som inte tycker om judar, det vet ju alla," svarade hon, 8 år gammal.
Jag undrar: var det antisemitism i Frankrike som bidrog till ert beslut att flytta?

Svensk chekchouka sa...

âh Johanna, sâ sa min son i Frankrike innan vi flyttade. Jag började grâta. Han var dâ sex och ett halvt... Jag tycker inte om att säga att vi flyttade hit pg antisemitismen, ofta när folk frâgar säger jag nej. Jag vill inte att det ka lâta som vi flydde frân npagot men at vi frivilligt reste mot vâr dröm sedan länge. Men faktum är att jag och maken insâg att det verkligen inte fanns nâgon trevlig framtid för vâra barn i Frankrike och att den största anledningen till att vi trivs här är att vi kan vara oss jâlva utan att bry oss om vad andra tycker och tänker eller var tvugna att vara försiktiga för att inte chockera, provocera eller uppröra. Min man bär inte kippa, men vi firar alla högtider och äter kosher, det är tillräckligt för att skapa problem i Frankrike idag.
Jag är övertygad om att om inte vi rest hade vâra barn gjort det sâ fort de blivit myndiga. de familjer jag känner frân Frankrike är här för att de vill det men ocksâ för att de liksom vi är övertygade om att det inte finns en framtid för barnen i Europa. Den känslan förstärks hos mig varje gâng jag läser en artikel om Israel.
Kram till dig, jag vet att det är oerhört svârt att tackla sâdan frâgor!

TinTin sa...

Jag läste artiklarna. Det är förjävligt och tyvärr inte det allra minsta överraskande. Antisemitismen har blivit "ok" igen. OCh folk är så förbannat flata. Reepu är ett skrämmande exmpel på totalt havererad integrationspolitik.

Svensk chekchouka sa...

Tintin; preciiiis!

Alaska sa...

Tack för ditt svar. Jag förstår dig precis. Även om vi inte blir kallade jävla jude på gatan, så finns det många saker som gör att man blir övertygad om att man bor i fel land. Till exempel förra helgens glada rubriker i SvD:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kott-fran-plagade-djur-saljs-i-mataffarer_4134699.svd
eller
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/rituell-slakt-i-nytt-ljus_4144637.svd