söndag 15 november 2009

Idag har vi tittat pâ hus. Hus att hyra. Man tycker ju att det borde gâ till som i alla andra länder men icke...
Första huset var möblerat, jag repeterade vad jag redan sagt pâ telefonen " Vi har möbler, nya möbler"

- Jamen, trugar mäklaren, de är fina... jo superfina men jag har egna, nya möbler... I Europa hade mäklaren förmodligen inte visat ett möblerat hus för nâgon som vill ha omöblerat och även om han gjort det hade han gett upp ganska snart. Inte Israelen.
- Vi kan ju lâsa in alla möblerna i ett av sovrummen!!!
Jag förklarade irriterat att om vi letade efter ett hus med fem sovrum ville vi ju använda alla fem själva och inte använda ett som förrâd till vâr landlords möbler.


Nästa hus var inte möblerat, men garaget vi skulle använda som kontor var fullt med möbler. Möblerna skulle kanske kunna flyttas ur inom en snar framtid. Vi har varit här ett âr och har fattat att en snar framtid kan vara om tre âr sâ vi sa att vi ville ha ett bestämt datum.
Vidare förklarade mäklaren att det bodde folk pâ undervâningen, de hade egen ingâng sâ det var inget att oroa sig för.
-Var är skyddsrummet dâ?, frâgade jag oskyldigt och fick precis det svar jag väntade.
- Pâ undervâningen. Men när det är krig kan vi öppna dörren sâ att ni kan ta er in i rummet och lära känna varnadra!
- Ooh vad mysigt sa jag ironiskt och sâ garvade alla.

Nu väntar vi pâ svar om hus nummer ett kan ta ut alla möbler och lägga stenplattor i trädgârden, en stor sandlâda pâ typ 65 m2 tycker inte jag att man har laglig rätt att kalla trädgârd.

Landlord nummer tvâ har fâtt i uppgift att utrymma lokalen maken ska använda som kontor och se över hyran.

Det är mycket nu... jag tror att det blir pannkaka av allt... suck.

5 kommentarer:

TinTin sa...

Hur kommer det sig att ni vill flytta?
Fast det var inte det jag skulle skriva utan att vi var i Paris i helgen och saknade dig stort! kram!

Svensk chekchouka sa...

âh tintin vad du ar gullig!
Olivier letar kontor sâ vi vull ta ett hus och lägga kontoret i källaren... Men vi stannar i kvarteret, barnen vägrar flytta igen!

annai sa...

Bon Courage! Det ÄR jobbigt att leta bostad och jag kan tänka mig oerhört frusterande när ens önskemål faller på döva öron. Jag hoppas ni hittar något passande snart. Något utan folk i källaren och möbler i garaget! Kram

Katarina sa...

Ha, ha. Jag känner verkligen igen mig! Vi har kollat på säkert ett trettiotal hus att hyra innan vi slog till här på Filippinerna.

Vissa brookers visar allt, även sådant som du absolut påtalat att du inte kan tänka dig överhuvudtaget.

Lycka till!

Jenny sa...

Jag kommer ihåg när en bekant till min mans familj skulle flytta från sin lägenhet på andra våningen i en byggnad utan hiss för tanten hade svårt att gå i trappor på äldre dagar. Den informationen fick ju såklart mäklaren men den första lägenheten som visades låg på FJÄRDE våningen i en byggnad UTAN hiss! Men titta vilken fin balkong och fin utsikt den här lägenheten har sa mäklaren när problemet med trapporna nämndes igen! Israeler i ett nötskal! Hoppas ni hittar något ni gillar och som uppfyller alla era önskningar!