onsdag 18 november 2009

Nere pâ min närbutik säljer de torkad Karl Johan svamp.
Jag lägger den i blöt, i kokhett vatten nâgra minuer, skär upp lite körsbärstomater som jag steker med vitlök i olivolja, efter ett tag har jag i svampen tillsammans med lite av vattnet den legat i. Nâgra matskedar färsk oregano, salt, peppar och chilipeppar...
Till pasta är det himmelskt, ett glas rött till och man har ett perfekt exempel pâ vardagsmys...

Vädret är fantastiskt nu, det är konstigt att ha vârkänslor efter en 6 mânder lâg och het sommar, men det spritter i hela mig. Solen är ljummen, temperaturen ligger pâ mellan 20 och 24 ungefär.
Jag tycker att det är fantastiskt att krypa ner under ett riktigt täcke varje kväll och njuter i fulla drag av att gâ i strumplästen pâ golven...
I fredags var vi bortbjudna hos en familj som tänt en brasa! Det blev lite för varmt, i slutet pâ kvällen satt alla ute i trädgârden men det var riktigt vintrigt ett tag!

4 kommentarer:

Katarina i Holon sa...

Mysigt! På vintern har vi gasugnen, det är underbart!

Din mat lät god!jag har bakat bakelser, kolla fb! Kram!

Karin sa...

Ärligt talat tjejer (både bloggägare och kommentator!), ni kan inte hålla på så här. Jag skulle ju gå och lägga mig men blev så hungrig av att läsa här (och titta på foton på fb) så jag var tvungen att sätta i mig en macka och några citronrån istället. Ni borde skämmas! ;)

TinTin sa...

Min man tycker int eom svamp så jag kommer mig aldrig för att laga pastasås med svamp... fast det där lät så gott att jag nog skiter i vad han tycker... ;)
Nu blev jag hungrig igen.
Suck.
:D

Katarina sa...

Tack för middagsinspirationen!