torsdag 15 april 2010

En blondins djupa tankar...

Det här är ju ABSOLUT ingen politisk blogg. Men bor man i Israel är ALLT politik, t om en nyöppnad HM butik. Särskilt om den râkar ligga i Jerusalem.
När jag surfar runt och hittar bloggar, skrivna av dessa människor, som under all sin vakna tid verkar koncentrera sig pâ hur just de skulle kunna straffa Israel, fascineras jag.
Av flera anledningar.
Att stänga HM butiken skulle säkert betyda en enorm skillnad för det Palestinska folket- ett liv utan Logg-trosor är inget liv, det vet vi alla.

8 kommentarer:

Katarina i Holon sa...

Tankar från en annan blondin...frågade en sann palestinavän men hon ville inte svara...

VARFÖR är HM enda boven? Om man inte äter apelsiner och inte handlar på HM är man OK. Men IKEA då? Är de ok? Och alla de företag som säljer sin mat i IKEA-butiken. Varför bojkottar man inte dem?

Thérèse sa...

Jag är inte blondin, men tänker ändå ;P

Och jag håller med till fullo! och förundras över hur oerhört ful i munnen vuxna människor som t.ex. Per Gahrton är...

Helly på vift sa...

Jag är nog för blond för jag fattar ingenting. Varför bojkotta HM? Vad har det med konflikten att göra...?

Svensk chekchouka sa...

Katarina; neeeej, det finns istor pâ företag som ska bojkottas. L'oréal tex som har investerat i Israel, Microsoft, Coca cola etc etc. Jagtror inte att det finns nâgon som helst logik i det hela...

Thérèse;
men liiite ljushârig är du allt ;) Tänk, det var precis den karln och hans medhjälpare som jag hade i tankarna!!

Helly; "HM koloniserar Palestinsk mark". Ska jag vara ärlig fattar jag inte heller. HM stâr för terror och massaker säger man ocksâ. Sâ nu ska HM bojkottas, de ska fasiken inte sko sig pâ Palestiniers misär.. que??????? Ingen idée att slösa energi pâ att fatta. Ibland blir jag vansinnig, men sedan lugnar jag ner mig och tänker att världen är full av folk med underliga idéer. Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi kommer hitta en fredlig lösning pâ konflikten och jag kan med all säkerhet säga att vare sig bojkotter eller sâdan jippon bidrar till nâgot positivt för de palestinier som ocksâ vill ha fred!

Katarina i Holon sa...

Jag tror att den butik som öppnades i Jerusalem ligger innanför den sk gröna linjen. Den heter så på svenska va? Och därför på "ockuperad" mark.

Det är ju som park Canada är vi har picnicat. Den fick lov att byta namn till park ayalon när de Canadensiska sponsorerna kom på att en del av parken ligger innanför den gröna linjen.

Thérèse sa...

Ah, det är ju iofs sant. Tekninkens under, eller kemikens kanske hellre ;P

Jag tycker att ska man komma med något över huvud taget så kan man framföra det på ett sätt som iaf är i närheten av rimligt, istället för osmaklig dynga. För en del vad de vräker ur sig hittar man då absolut inget sammanhang eller relevans i. Men det är som du säger ' världen är full av folk med underliga ideér' :) Om man har tur, så en dag vaknar även den dumme till insikt :)

tycker väll hellre att man kan låta folk få köpa sig ett par logg-trosor utan vidare problem.. Dom är ju trots allt rätt sköna, trosorna alltså.

PEC sa...

Det är nog bara i Europa som man tjatar om detta. Ingen här i USA vad jag vet bryr sig om företag öppnas i Israel.Spelar roll om företag öppnar i Israel. Jag har som sagt inte hört något utan verkar ju som Sverige har stort problem med Israel (och USA). Konstigt tycker jag. Ang alla USA hatar så går det samtidigt jättebra att åka hit och shoppa. Kanske vi också skulle bojkottas och hur skall Europa stå ut utan Microsoft, Mc Donalds, Coca Cola, Hollywood etc etc. Inget att bry sig om fast jag förstår att man blir frustrerad.

Svensk chekchouka sa...

Katarina; Om vi gâr enligt den gröna linjen är inte de tusenâriga judiska kvarteren i gamla stan heller judiskt, ändâ kryllar det av souvenirbutiker, undrar om de ägs av judar?
Malha shoppingcenter har 260 affärer http://en.wikipedia.org/wiki/Malha_Mall
vi är lângt ifrân den lilla arabiska by som de franska palestinavännerna skriker att HM koloniserar. Palestiner, druzer, kristna och judar har väl alla rätt att handla billiga kläder?

Petra; det är lite häftigt att vara emot USA i Sverige tycker jag det verkar som. Usas vän Israel bidrar nog ocksâ till Usa-hatet.
Bojkott är ofta nâgot väldigt orationellt och irriterande.