söndag 21 november 2010

Kaos igen...

Vi skapar kaos, det har vi gjort i flera âr nu. Sâ fort saker börjar gâ själva sätter vi igâng.
I Torsdags skrev vi pâ ett hreskontrakt för ett litet hus i kvarteret. Priset var sâ lâgt att det bara inte gick att säga nej. Problemet i Israel är att man skriver pâ hyreskontrakt pâ ett âr, sticker man innan mâste man själv hitta en nâgon som vill ta över kontraktet.
Huset kostar 2000 shekel mer än vad vi betalar nu. Det löser vi genom att ta frân de rika och ger till de fattiga ; vi säljer en av bilarna och lâter lillan slippa fritis.
Nu blundar vi och hoppas att vi hittar nâgon som vill hyra vâr lägenhet i detta underbara kibbutzshus där dörrarna stâr pâ vid gavel och grannarna kommer in med nybakade kakor och bröd stup i ett.
Vi flyttar den första December. Jag är expert pâ att flytta och packa. Jag har flyttat sâ mânga gânger att jag tappat räkningen.
Men är inte det en av fördelarna med att hyra? Att man faktiskt kan tröttna, testa nâgot nytt och t om kosta pâ sig att ângra sig?
Ett litet hus med apelsin och olivträd i trädgârden- en liten dröm som gâr i uppfyllelse...

8 kommentarer:

Karin sa...

Grattis! Hoppas bara att det inte var stället där de slängde in granaten häromdagen - jag vet inte hur bra adressändring fungerar i den undre världen... :)

Svensk chekchouka sa...

ha ha, ja vi har ju tittat väldigt misstänksamt pâ vâra nya grannar, vardagslivet fâr en helt annan dimension i vârat kvarter ;)

ExPIAtriate sa...

Det blir ju inte roligare än vad man gör det till! Underbart med ett hus med trädgård, grattis! Flytta är lite stökigt men å andra sidan hittan man alltid en massa saker som man förlagt så det finns alltid något roligt!
Kram!

Katarina sa...

Kul med en positiv flytt! Att flytta är ju lite stökigt, men du har ju rutinen nu!

Lycka till!

Svensk chekchouka sa...

ExPIA; ja, och sâ slänger man massor av onödiga saker, typ 8 pussel som inte är kompletta, buntar med fotbollstidningar, badlakan man inte använder...

Katta; Ja, det är ganska härligt när det väl är gjort! Det värsta är inte att packa utan att packa upp, jag avskyr det!

Anna sa...

Åh, vad härligt det låter! Fast jag tror också du har lite ångest över att lämna det hus du bor i nu, eller? När går ert nuvarande kontrakt egentligen ut? Hur stort är huset ni ska flytta till?

Jenny sa...

Lycka till! Kommer att bli underbart med hus och trädgård!!! Och här är det ju grillväder nästan varje dag!! (bara det inte regnar granater som Karin skrev, hi hi) Jag vill flytta bara för att tanken på att göra en ordentlig rensning bland alla grejor och få packa upp bara noga utvalda grejor på ett nytt ställe och då SKA jag ha ordning och reda i alla skåp, JÄMT! =)Säg till om ni behöver hjälp med flytt, packning eller barnpassning!!

TinTin sa...

Grattis till huset! SÅklart att allt komemr att ordna sig till det bästa! :)