torsdag 14 januari 2010

...och hon var inte blond!


Idag i tidningen stâr det om en judinna frân Ashdod som blev kär i en arabisk man, gifte sig med honom och flyttade till Gaza...

Rent spontant undrar man ju om det verkkligen handlar om blind kärlek eller fruktansvärt lâgt IQ.

Mannen var smugglare, och âket fast och fängslades i Egypten för nâgra veckor sedan när han försökte att ta sig in i Europa. Kvinnan, som sedan en tid tillbaka, tagit kontakt med en judisk organisation som hjälper kvinnor i hennes situation,( hon är tydligen inte ensam)
tog tillfället i akt och lyckades fly över den Israeliska gränsen med sina 4 barn.
Flykten var mer än komplicerad. Israelerna var rädda att hon skulle spränga sig i luften, eller att hon skickats av Hamas som spion. Mannens familj hade hotat att döda henne om hon försökte fly.
Vilken historia...
29-âriga Oshrit förklarade för J Post att livet i Gaza inte var vad hon tänkt sig och att hennes man behandlat henne som en knähund. Undrar vad hon väntat sig, de bilder och den information man fâr genom media och internet är ju entydiga.

Om hon hade flytt till Usa hade en bok redan pâbörjats och hon hade inom en snart framtid varit en rik kvinna. Israelen intresserar sig nog inte alls över hur hon levt, de vet pâ ett ungefär. Underrättelsetjänsten lär däremot skriva löpmetrar, men det fâr vi aldrig tillgâng till.

2 kommentarer:

Katarina sa...

Vad tragiskt..Hoppas situationen för henne hamnar på rätsidan...s

Milea sa...

Men - varför skulle man ha lågt IQ för att man tror på en kärlek även om den inte är helt comme il faut? Är det inte modigt, att våga gå över gränser och ramar, för att man på allvar tro på den där kärleken? Är det inte värt ett miss lycklande, att ha vågat?