fredag 26 februari 2010

Dâ har vi överlevt Purim...




En Purim vecka för en flerbarnsförälder är pâ gränsen av vad man klarar. I Israel snurrar allt runt barnen. Barnens kalas, barnens utflykter med skolan, barnens mysdag, barnens pizza och falafel dag i skolan, listan kan göras oändlig.

Purimveckan börjar pâ söndag. Varje dag i skolan under hela veckan är det sedan en temadag. Söndag ska alla komma i pyjamas, mândag utklädda till monster, tisdag till bäbisar, onsdag är sminkdag etc.


Tänk er att klä ut tvâ eller tre ungar varje morgon i en vecka, efter tvâ dagar bryter man ihop.


Idag ÄR det Purim. Halva Israel är utklätt. När jag lämnade barnen och lillan i morse mötte vi en vuxen roasa panter, ett antal miniprinsessor, jultomtar ( de älskar att klä ut sig till tomtar pâ purim), , en joker och en tv apparat med ben.


Alla barnen har med sig korgar med godis, chips, choklad, kakor och en leksak som de delar ut i skolan. Vi mammor tittar pâ varandra i samförstând, med svarta ringar under ögonen och hâret pâ ända. Vi klarade det i âr igen! Nästa âr klär jag ut mig till det jag är ; SUPERWOMAN!

9 kommentarer:

Jojo sa...

Söt var du i alla fall! ;) Kram

Katarina i Holon sa...

Det är inte ens Purim idag Ullis...du har mer att vänta!! Riktiga Purim är på söndag och på måndag är det Shoshan purim så ni kan klä ut er i flera dagar till!! Kul va?? Barnen är lediga söndag och måndag. Men om de har Tsaharon brukar de ta över hela dagen.

Karin sa...

Ja, Katarina har ju redan sagt det - vi har ju inte ens nått fram till riktiga Purim än... Vi lämnade en liten katt till dagis i morse - en katt med trasiga öron, suddiga morrhår från torkade tårar men med svansen intakt. Det är inte bara föräldrarna som är less på utklädnad... ;)

Katarina sa...

Du ar ju skitgullig i din styrsel! Hoppas ni far kul.

Svensk chekchouka sa...

Jojo; tack, jag känner mig som en utmattad medelâladers kärring.

Katarina i Holon. Pâ söndag regnar det, pâ söndag hâller vi oss inne och tittar pâ film, den som vill klä ut sig fâr stryk!

Kala; Vi hade en tingeling fee här hemma som inte ville ta pâ sig klänning, som skrek och hade sig ända tills Tingelingmamman fick ett nervöst sammanbrott och började skrika osammanhängande att pâ barnhemmet där man sover pâ spikar klär inte barnen ut sig, de hade plats idag och vi kunde âka dit istället... dâ âkte klänningen pâ iall hast. Nagellackët gjorde ocksâ susen.

Katarina pâ Filippinerna;

se kommentaren till Jojo ;) ovan.

annai sa...

Utklädning och sminkning i en vecka låter krävande. Vi har ju bara halloween, en dag om året, det räcker väl.
Och angående ditt svar till Karin, VEM är den där hemska Tingelingmamman du pratar om? Grannen som ni hörde genom väggen eller? ;) Skriv om det inne på AFF... ASG

Tove sa...

Wow! Olika dräkter varje dag - det är imponerande! Här kör vi med samma när vi har Carnavalen. Förstår att du är trött... men en söt tröttis.
Ps. jag har fått några mail som kanske skulle intressera dig. Om du vill kan du maila din adress till tovessida@hotmail.com.

TinTin sa...

Ibland känns det skönt att bara ha ett barn att klä ut, en dag. Fast kul ändå när _alla_ gör det.

Svensk chekchouka sa...

Annai; asgarv!

Tove, jag har mailat och är nyfiken som vanligt...
Tintin;

När ungarna väl är utklädda ochh sminkade utanför skolan är det ju kul... och jag älskar att gâ och ta en kaffe eller handla mjölk av lysmask eller en sjöstjärna!