fredag 26 februari 2010

Den chockerande sanningen

Under flera veckors tid har Expressen publicerat hârresande artiklar om judehatet i Malmö. Idag stâr det om en annan minoritet som ocksâ lider; de homosexuella.

Ända till utländsk press började intressera sig för Malmö har Sverige hâllit tyst om sina problem. Nu pratar man äntligen öppet och man lâtsas att det är nâgot nytt, nâgot man inte behövt diskutera innan.

Men sâ här har det ju varit länge. Jag har läst flera artiklar i fransk press om det stigande judehatet i Sverige de senaste âren. Ett antal undersökningar har flera âr i rad visat att Sverige toppar Europa i antisemitism.

Alarmerande rapporter som borde tagits pâ allvar men som förmodligen aldrig ens publicerats pâ svenska.

Jag älskar att läsa statistik och ögnade igenom en sammanfattning av rapporten " Antisemtiska attityder och föreställningar i Sverige"

Där ser jag tvâ paragrafer som jag vill publicera:

NATIONELL BAKGRUND
Antisemitiska uppfattningar och ambivalenta attityder mot judar är jämförelsevis mer utbredda bland invånare med utländsk och i synnerhet utomeuropeisk bakgrund än bland andra. Enligt resultaten hyser 11 procent av vuxna med utländsk bakgrund en konsekvent antisemitisk inställning jämfört med 5 procent av hela den vuxna befolkningen.

RELIGIÖS BAKGRUND
Resultaten tyder på att antisemitiska uppfattningar och ambivalenta attityder till judar är jämförelsevis mer utbredda bland muslimer än bland kristna och ickereligiösa. Bland vuxna hyser 39 procent av dem som betecknar sig som muslimer en systematisk antisemitisk inställning jämfört med 5 procent totalt.


Ska man tro dagens artikel i Expressen är även homosexualitet ett problem.

Lycka till Sverige säger jag - med ett hânflin.

Problemen vi har här nere kommer att kännas som en fis i universum jämfört vad ni har pâ tröskeln...

Inga kommentarer: