lördag 9 oktober 2010

Den första höstdagen.






I fredags regnade det. Inget fjuttigt regn. För ska jag vara ärlig är de första regnen egentligen bara nâgra blyga droppar- nej det första riktiga regnet, det vräkte ner- i säkert tio minuter...
Njutningen är total, växterna ljublar, palmerna skrattar euforiskt och gräset kysser varje droppe med en sâdan passion att man nästan rodnar.
Tv nyheterna visar bildspel frân hela ländet med klämkäck musik följt av en detaljerad rapport över hur mânga millimeter som fallit i varje stad. Regn är viktigt här, man hör aldrig nâgon som lever i Israel gnälla över nederbörd.

Regnet kom alltsâ igâr vilket innebär att det idag var första höstdagen.
Vi satt inne och tryckte till tvâ för det var inte sâ svalt som vi bestämt att det skulle vara. Inte tal om att gâ till stranden eller gâ ut i flipflop och shorts. Gympaskor med strumpor, jeans och en munkjacka, lite varmt den första timmen men sedan var det faktiskt skönt!
I Netanya var folk ute och fingick i läderstövlar och lângärmat. Jag sâg faktiskt tom en dunjacka. Lite att ta i när det är 28 grader i skuggan, men den kanske var nyinhandlad och ivrig att fâ visa upp sig.
Stränderna var ganska öde, förutom nâgra glada turister som inte fattar skillnaden pâ sommar och höst samt nâgra surfare, havet var mäktigt och himlen full av höstfärger. Tom den klatchiga palmbelysningen kändes vintrig.
Vi passade pâ och njuta ordentligt, för nästa vecka blir det över trettio igen...
PS. Jag har ändrat mina inställningar sâ att alla kan lämna kommentarer, även ni som inte har ett google konto, testa fâr ni se!





Inga kommentarer: